Облачно с валежи, студено в Северна България до сряда.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


В периода от 13 до 15 февруари 2024 г., за региона на Западна и Централна Северна България се очаква променливо време.

На 13 февруари ще има обилна облачност, но валежи ще липсват през деня. Късно следобед и вечерта се прогнозират дъждове в западната част на Дунавската равнина и смесени валежи от дъжд и сняг в по-високите райони. Нощем дъждът ще застигне останалата част от района. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури ще се движат между 10 и 12 градуса, като ще бъде малко по-хладно в западния предбалкан. Атмосферното налягане ще започне да се повишава през втората половина на деня.

Във върховете на Стара планина ще бъде мъгливо, с превалявания от сняг и силен северозападен вятър. Температурите на 1200 метра ще достигнат около 4 градуса, а на 2000 метра около минус 3 градуса.

На 14-ти времето ще се подобри, с валежи от дъжд през сутринта и спиране на валежите от запад към изток през деня. Облачността ще намалява в крайната западна част на Дунавската равнина следобед. Температурите ще бъдат от 4 до 6 градуса сутринта и малко по-високи през деня, при слънце достигащи 10-12 градуса. Налягането ще се повиши значително.

На 15-ти облачността в централните части ще продължи до обед, преди облаките да започнат да се разкъсват и намалят. В западната част времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще бъдат около и малко над 0 градуса сутринта, и между 8 и 10 градуса през деня, докато в северозападните части могат да достигнат до 12 градуса.

Във върховете на Стара планина ще се очакват облачност и валежи от сняг в началото, преди времето да стане предимно слънчево. Температурите ще бъдат за 1200 метра около 4 градуса, а за 2000 метра около минус 5 градуса.

Дежурният синоптик за тази прогноза е Валентина Радойска.