Обучение по киберсигурност проведено в плевенско училище „Данаил Попов“.

Плевен днес


В Средношколското общежитие „Данаил Попов“ в Плевен се състоя обучение по кибер сигурност, с цел повишаване на осведомеността и подготовката на екипа за справяне с дигитални заплахи. Директорът на общежитието Веселка Лилова изрази мотивацията си за организирането на събитието, въвеждайки идеята за подготовка на младите хора за рисковете в интернет. Тя покани специалисти като Ясен Танев, експерт по киберсигурност, и д-р Мирослав Митев, водещ одитор и лектор по информационна сигурност, за провеждането на обучението.

Експерти направиха одит на мрежовата сигурност в общежитието и информираха екипа за новите тенденции в дигиталната информация. Обсъдени бяха потенциални рискове и начини за защита в онлайн средата, с особен акцент на кибер атаки и бомбени заплахи. Важна част от обучението беше предоставянето на информация за общуването на младежите в интернет, тормоза в социалните мрежи и необходимостта от дигитална хигиена. Обсъдени бяха също така възможностите, които предлага изкуственият интелект, и мерки за предпазване от „фишинг“ измами.

Директорът Лилова подчерта значението на проведеното обучение и изрази увереността си, че то би послужило като добър пример за други учебни заведения. Тя заяви, че обученията в областта на киберсигурността ще продължат, за да се повиши защитата както на учениците, така и на институционната онлайн мрежа от кибер атаки.

Източник на информацията: PlevenZaPleven