Общината одобри провеждането на конкурси за определяне на ръководители на четири местни компании.

Общини Общински съвет Плевен


Общинският съвет на Плевен реши да стартира конкурсни процедури за избор на управители на четири общински фирми: „Диагностично-консултативен център II – Плевен“ ЕООД, „Паркстрой” ЕООД, „Тролейбусен транспорт” ЕООД и „Диагностично-консултативен център IIІ – Плевен“ ЕООД, съгласно императивите на Закона за публичните предприятия. Текущите управители ще продължат да изпълняват функциите си до избора на нови управители.

За всеки от конкурсите е съставена 7-членна комисия от общински съветници и представители на общинската администрация, която ще проведе процедурата. Кандидатите трябва да отговарят на редица изисквания, установени със Закона за публичните предприятия и други законодателни актове, които включват условия за образование, професионален опит и лични качества.

Процедурата по избор ще премине през четири етапа, включващи проверка на документите на кандидатите, оценка на програмите за развитие на дружествата, запознаване с професионалния опит и провеждане на събеседване.

Заинтересованите кандидати трябва да подадат документите си за участие в тридесетдневния срок от публикуването на обявите на интернет страницата на Общински съвет – Плевен, като подаването става в Центъра за административно обслужване на гражданите в Плевен.