„Община Левски обсъди стратегията „Единно здраве“ за региона.“

Плевен днес


Стратегията „Единно здраве“ за подобрение на здравната система в Северозападния регион беше представена в Община Левски и обсъдена с местната общност. Целта на стратегията е да бъдат инвестирани средства в здравеопазването, образованието и екологията, като цялостният й бюджет е около 52 милиона лева. Проектите по стратегията са предназначени да обхванат различни сфери, включващи профилактика, ранно откриване на заболявания и повишаване качеството на медицинското обслужване.

В Община Левски конкретно се планират инвестиции от 1.5 милиона лева в здравната инфраструктура, включително модернизиране на местната болница с ново оборудване и създаване на мобилен телемедицински кабинет. Планират се и кампании за здравни прегледи и информационни дейности с бюджет от 60 хиляди лева.

Стратегията е разработена в партньорство между МУ – Плевен, общини от областите Плевен и Ловеч, болниците в региона, и други заинтересовани страни, включително и бизнесът. Предложението следва концепцията „Единно здраве“, която разглежда здравето на хората в тясна връзка със здравето на животните и околната среда.

За подкрепа на стратегията, гражданите могат да изразят мнения и предложения чрез онлайн анкета. Обсъждането на стратегията е важна стъпка за нейното успешно реализиране и получаване на финансирането за изпълнение на предвидените мерки и проекти.

Източник на информацията: PlevenZaPleven