Община Плевен засилва контрола: Расте броят на фишовете за неправилно паркиране

Последни новини


Отдел „Инспекторат“ към Община Плевен отчете нарастване на броя на фишове, издавани за неправилно паркиране през месец януари 2024 г. Съставени са общо 345 фиша, което е значително повече в сравнение със същия период на предходната година. Венцислав Катинов, началник на отдела, отбелязва, че най-много нарушения са отчетени в района на улиците „Пиер Кюри“ и „Мария Кюри“, където неправомерното паркиране пречи на движението на линейки и създава задръствания, възпрепятстващи бързата помощ за пациенти.

Нарушенията се санкционират с фиш, като глобите варират от 10 до 50 лева. Общинската наредба изрично забранява спирането и паркирането на тротоари, в зелени площи, при знаци за забрана, както и на места, които създават опасност или пречка за движението. Има определени условия и за непреченото преминаване на пешеходци.

Гражданите на Плевен са призовани да сигнализират за неправомерно паркиране чрез „горещия“ телефон на общината, което ще позволи на компетентните служители бързо да реагират и идентифицират нарушителите.