Община Плевен изплаща допълнителни 25 лв. на безгрешни членове на СИК.

Последни новини


Плевенският обсъвете на СИК, които безупречно са изпълнили своята роля през деня на вота през юни.

Както е постановено в Решение № 3438-ЕП/НС, членовете на комисиите, доказали съответствие с нормите при подаването на своите протоколи и получили приемо-предавателни разписки без корекции от РИК, са удостоени с допълнително възнаграждение от 25 лв. По този начин се поощрява точността и отговорността им при управлението на изборния процес.

След получаване на списъка от ЦИК через РИК, Община Плевен бързо е процедирала с идентифицирането на съответните СИК и планирането на финансовите трансакции. В списъка са включени общо 55 комисии от различни учебни заведения, културни институти и обществени сгради, разпределени в града и общината.

За да получат заслуженото възнаграждение, членовете на комисиите должни да се явят в Община Плевен до края на седмицата, където след попълване на ведомост ще им бъдат изплатени допълнителните 25 лв. Информацията за местоположението и процедурата е предоставена така, че всички заинтересовани членове да могат лесно да завършат процеса.

Община Плевен по този начин показва своята благодарност към тези, които са придонесли за непроблеменото и прозрачно приключване на изборите и подчертава значението на точността и коректността в изборния процес.