Община Плевен иска 1.5 млн. лева за улици след буря.

Общество


Община Плевен ще се нуждае от един милион и половина лева за ремонт на десет улици, които бяха повредени в резултат на бурята на вечерта на 8-ми май. Това съобщи началникът на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка и информационна сигурност“ при местната администрация Васил Василев.

За тези цели ще се искат средства от междуведомствената комисия към Министерски съвет, която действа с цел възстановяване и подпомагане. Сериозно засегнати от обилните валежи са улиците „Железничар“, „Мир“, „Незабравка“, „Крали Марко“, „Анастасия Димитрова“, „Патриарх Евтимий“ и „Пирот“ в Плевен, както и две улици в село Опанец и една в село Бохот, при което настилката, паветата и асфалтът са сериозно повредени.

„Надеждите ни са, че ще ни включат в програмата за възстановяване и ще получим необходимата финансова подкрепа,“ добавя Василев.

На 8 май буря със силен дъжд и градушка удари Плевен и близките до него села, причинявайки наводнения основно в централната част на града и огромни щети на пътната инфраструктура, както и на обществени и частни сгради.

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.