Община Плевен насрочи консултации за състава на подвижните СИК за предстоящи избори

Последни новини


Плевен, България – Съгласно заповед на кмета на Община Плевен, д-р Валентин Христов, днес бяха проведени консултации за определянето на състава на подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) в общината. Заседанието стартира в 12:00 часа в Заседателната зала на общината.

Консултациите включваха участие на парламентарно представените партии и коалиции и бяха отворени и за други политически формации. В рамките на срещата партиите и коалициите представиха необходимите документи, изисквани от Изборния кодекс и Решение №3130-ЕП/НС на ЦИК, а именно: предложение за състав на ПСИК, копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, пълномощно и списък на резервни членове за ПСИК.

По време на събитието бяха засегнати и основни изисквания към кандидатите, включително предоставяне на имената и ЕГН, образователни и професионални квалификации, и телефон за контакт.

Важно условие, посочено по време на консултациите, беше представянето на упълномощени лица от политическите партии и коалиции чрез подписано пълномощно или заверено копие от такова.

Представените документи ще бъдат неразделна част от протокола на консултациите и ще бъдат изпратени заедно с предложението на кмета до Районна избирателна комисия – Плевен.

Обществеността беше информирана за началото на консултациите чрез обява на интернет страницата на Община Плевен, в секцията „Дейности“ под категория „Избори“, и конкретното подменю за предстоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание на 09.06.2024 г.