Община Плевен организира почистване на сухи клони след санитарна сеч и бури.

Последни новини


### Общински екипи почистват изрязаните сухи клони в града

Със заповед на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов от тази седмица, специализирани общински екипи започнаха обход на районите на града, с цел до средата на септември да бъдат почистени всички сухи клони, оставени като резултат от извършена санитарна сеч и бурите. Според кмета, разпореждането е в отговор на множеството жалби от граждани за неизвозени изрязани клони и растителност, които загрозяват градската среда.

„Ангажирали сме собствен транспорт и работници от временната заетост заедно със служители на общинския отдел ‘Екология’, за да осъществим разчистването в най-кратки срокове,“ заяви д-р Валентин Христов. Съставен е списък по райони, включващ постъпилите сигнали от граждани, както и проблемните зони, установени при огледите на ресорните общински служители в града. В момента списъкът обхваща 104 адреса в Плевен.

Гражданите на Плевен могат да подават сигнали за непочистени от изрязани клони места на имейлите [email protected] и [email protected]. Работата на екипите ще продължи следващата седмица по предварително изготвен график, съобразен с подадените до момента сигнали.