Община Плевен отличник по ОП „Региони в растеж”, има шанс за допълнителни средства [ИП]

Икономика

Община Плевен е усвоила около 11 млн. 300 хил. лв. от своята Инвестиционна програма за  „Устойчиво и интегрирано градско развитие” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020. До 30 септември е бил срокът за усвояване на 20% от предвидените 47 млн. лв., като Общината е усвоила над заложени 9. 5 млн. лв.,  и средствата са верифицирани,  съобщи заместник-кметът с ресор „Европроекти и хуманитарни дейности” Стефан Милев на днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен.
Кметът Георг Спартански обясни, че това ще даде шанс догодина при преразпределението на средства от други общини, които не са могли да изпълнят своите етапни цели, Плевен да получи допълнителни средства за реализиране на проекти, за които има проектна готовност. „Освен че средствата трябва да се усвоят, трябва Управляващият орган на програмата да ги верифицира, т.е. да потвърди, че са изразходени така, както трябва. Тази етапна цел сме постигнали. Съгласно правилата на програмата когато има общини, които са по-назад с реализацията на проектите, неусвоените за това средства отиват за общини, които са били по-изрядни и експедитивни в ангажиментите си. Активизирахме се още от началото на този програмен период, за да не изпадаме в типично български драми в последния момент да спасяваме каквото можем. Преизпълнили сме индивидуалната етапна цел, така че ако има преразпределение на средствата от общините, които не са се справили с планираното, се надяваме да получим и допълнително финансиране. Има къде да го вложим”, каза още Спартански.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com