Община Плевен пристигнаха бюлетини за двойни избори на 9 юни

Последни новини


Плевен се Подготвя за Вота на 9 юни

Община Плевен вече е в пълна готовност за насрочените за 9 юни избори, след като 228 000 бюлетини пристигнаха за изборите за Народно събрание и за Европейския парламент. Приемът на ценния товар се състоя тази сутрин, като плевенчани ще могат да упражнят своя вот и в 167 избирателни секции, две от които мобилни, както и в специално обособени места като домове за стари хора и затвори.

Община Плевен не само осигури бюлетините, но и проведе пробно машинно гласуване, с цел избирателите да бъдат запознати с процеса преди самия изборен ден. Пробното гласуване е приключило в понеделник, 3 юни.

На предстоящия вот жителите на общината ще решат кой да ги представлява в Народното събрание, като избират осем депутати. За улеснение, Община Плевен ще предоставя специален транспорт за хората с увреждания. Заявки за транспорта се приемат по телефон и на място в Административната сграда.

Гражданите могат да проверят своето наличие в избирателните списъци онлайн чрез уебсайтовете на ГД „ГРАО“ и община Плевен или чрез телефонен номер, обявен на място.