Община Плевен стартира почистване на бивша ветеринарна лечебница за приют.

Последни новини


В Плевен стартира почистването на района на бившата ветеринарна лечебница

В Плевен започна почистване на района на бившата ветеринарна лечебница, като първоначалната цел е преместване на част от дейността на временния приют за безстопанствени животни. Дванадесет работници, ангажирани по временна работа, наскоро започнаха изчистването на терена, като се очаква той да бъде адаптиран за нуждите на кастрационния център.

От отдел „Екология“ информираха, че основните задачи на работниците са свързани с разчистването на терена и подготовката му за бъдещи дейности. Стартирало е и поставянето на контейнер за строителни отпадъци, необходими за процеса на ремонт и реорганизация на пространството.

След решение на Министерския съвет през май, община Плевен получи собствеността над имота, който представлява терен с площ 19 953 кв. м и сгради в него. С това ход, Общината планира да изгради трайния приют за безстопанствени животни на адрес ул. „Д-р Г. М. Димитров“ № 106.

В законопроекта за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. са отпуснати средства от 1 266 000 лв. именно за ремонт и преустройство на сградите на приюта, като общата стойност на проекта е оценена на 5 671 000 лв.

Новината идва като доказателство за ангажираността на местната власт към проблематиката с бездомните животни и стремежа за подобряване на условията за тяхното отглеждане и грижа.