Община Плевен успява да се справи със снеговалежите и да открие пътната мрежа

Общество


Според информация от местната администрация, към 12:30 часа всички пътища в община Плевен са проходими при зимни условия. Общинската фирма „Инжстрой“, отговаряща за зимното почистване на пътната мрежа, съобщи, че всички пътни участъци са почистени и обработени. Предстои поредно минаване на машините и нова обработка на пътната настилка. Няма проблеми и в участъците със снегонавявания, които са между селата Пелишат и Згалево, Бохот – Тученица – Радишево и Върбица – Буковлък. Пътищата между тези селища са проходими.

Също така, от общинската фирма „Тролейбусен транспорт“ информират, че няма затруднения в обслужването на всички тролейбусни линии в града и няма проблеми с контактната мрежа. Обслужването по електробусната линия Плевен – Гривица също е възстановено, след като имаше проблеми в началото на деня.

Според общинската администрация, в момента няма сигнали за населени места без ток и вода на територията на общината.

Сигналите, които се получават на горещия телефон на Община Плевен за проблемни пътни участъци, се предават незабавно към съответните фирми по райони.

Община Плевен напомня, че в съответствие с Наредба №2 за опазване на околната среда в общината, етажните собственици, домсъветите и гражданите са задължени да поддържат чистотата в общите части на жилищните сгради и прилежащите терени към тях, тротоарите, зелените площи, паркингите, междублоковите пространства, включително и да почистват снега и леда.

Източник: InfoPleven