Общинският съвет на Плевен даде началото на празненствата в града с официално заседание.

Общини Общински съвет Плевен


Днес в Плевен се проведе тържествено заседание на Общинския съвет, по време на което професионалният боксьор Йосиф Панов получи званието „Почетен гражданин на Община Плевен“. Мероприятието започна в 10:00 часа с обръщение от председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански. В залата освен общинските съветници, бяха присъствали кметът на общината, бивши председатели на местния парламент, областният управител, както и почетни граждани и гости. След откриването и изпълнението на химна на Република България, Йосиф Панов и Станчо Станчев бяха удостоени с високи почетни знакове за своите постижения съответно в бокса и в областта на науката и образованието.

Йосиф Панов, роден през 1996 г., кариерата си в аматьорския бокс започна през 2008 г. и постигна ценни успехи в спорта, преди да стане професионалист през 2014 г. Той е бил седемкратен златен медалист на национални първенства, спечелил е бронз от Европейското първенство и представял България на световни състезания. Като професионалист, той е бил шампион на България и международен шампион, и през 2023 г. завоюва световната титла. Панов благодари на Общинския съвет за наградата и сподели, че успехите му са резултат на години на труд и самопожертвование.

Станчо Станчев, който е получил почетен знак посмъртно, е признат за своя принос в обучението на специалисти за селскостопанската и хранителната промишленост и за дейността си в научни изследвания. Станчев е бил удостоен с награди за своята работа и е първият почетен член на Областния пчеларски съюз. Знакът му бе връчен от кмета и приет от сина му, доц. Юлиян Станчев, който изрази признание и към други учители с приноси в образованието.

След приключване на официалната част, заседанието заключи със съвместна снимка на участниците.