Общинският съвет ще проведе заседание на 29 август с предварително определен дневен ред, включващ 48 точки.

Общини Общински съвет Плевен


Общински съвет – Плевен ще проведе редовното си месечно заседание на 29 август от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”. Дневният ред на съветниците включва 48 точки, последните 3 от които са питания от общински съветници. Заседанието ще бъде излъчвано в реално време на интернет страницата на Общинския съвет.

Първа точка в дневния ред е предложение за промени в общинската Наредба № 7 за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Промените предвиждат премахване на изисквания за представяне на хартиени документи, регламентиране на дарения към Общината, промяна на условията за сключване на договори за прехвърляне на собственост и актуализиране на изискванията за публично оповестяване на търгове и конкурси.

След това ще се обсъжда предложение за включване на Община Плевен в система за събиране на опасни отпадъци, организирана от Община Левски. Ще бъде представена и информация за изпълнението на бюджета на Община Плевен към 30.06.2024 г. и ще се обсъдят промени в разчета за капиталови разходи на Общината.

Следват дебати за създаване на Временна комисия за проверка на управлението на спортни имоти, осветяване на сграда по повод Световния ден на сърцето, актуализиране на инвестиционната програма на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, както и предложения, свързани с пътната инфраструктура на Плевен и региона.

Дневният ред включва също така предложения за отдаване под наем на общински имоти, продажби чрез публичен търг и одобряване на проекти за частични изменения на Общия устройствен план. Всички предложения са публикувани на интернет страницата на Общинския съвет.