Общински съвет Плевен обсъжда 48 точки на заседание на 29 август

Последни новини


**Общински съвет – Плевен заседава на 29 август по предварителен дневен ред от 48 точки**

Общински съвет – Плевен, се събира за редовното си месечно заседание в четвъртък, 29 август, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”. Предварителният дневен ред на съветниците включва 48 точки, последните 3 от тях са питания от общински съветници. Заседанието на местния парламент ще се излъчва в реално време на интернет страницата на Общински съвет.

На първо място в дневния ред е предложението за приемане на промени в общинската Наредба № 7 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Съгласно Закона за нормативните актове по проекта е спазен едномесечен законов срок за становища и мнения от заинтересовани страни и граждани. Промените включват премахване на изисквания за представяне на хартиени документи, които могат да бъдат получени по служебен път, синхронизиране на текстовете със Закона за ограничаване на административното регулиране, регламентиране на процедурата за дарения към Общината, промени в условията и срока за сключване на договори, актуализиране на изискванията за публично оповестяване на търгове и конкурси и редакция на процедурите по възстановяване и задържане на депозити.

На следващо място, Общинският съвет ще обсъди предложение за междуобщинско сътрудничество и включване на Община Плевен в системата за събиране на опасни отпадъци в мобилни събирателни пунктове, организирана от Община Левски. В град Левски е изграден Център за събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от домакинства по проект от Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Дневният ред на сесията включва и информация за изпълнението на бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и основните показатели към 30.06.2024 г., както и обсъждане на промени в Разчета за капиталови разходи за текущата финансова година.

Други обсъждани точки ще бъдат създаването на Временна комисия за проверка на управлението и поддържането на спортните имоти, осветяването на емблематична сграда по повод Световния ден на сърцето и даване на съгласие за актуализиране на инвестиционната програма на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.

Съветниците ще се занимават и с проблеми на пътната инфраструктура, включително инициатива за договореност между Община Плевен и Агенция „Пътна инфраструктура“ за реконструкция на пътя Плевен-Ловеч и изготвяне на Генерален план за организация на движението на гр. Плевен.

Останалите предложения в дневния ред включват предоставяне на недвижим имот за управление от НАП, отдаване под наем на Сдружение „Спортен клуб по плуване – Аквазард“, включване на имоти в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти за 2024 г., отдаване под наем на част от имот за учeническа спортна школа, продажба чрез публичен търг на имот в ЖК „Кайлъка“ и одобряване на проекти за частични изменения на Общия устройствен план на Плевен.

Всички тези предложения са публикувани на интернет страницата на институцията в раздел „Заседания“.