Общински съвет Плевен решава 41 въпроса, избира кмет на Коиловци

Последни новини


Общинският съвет в Плевен се готви за плодотворна работа на предстоящото си редовно заседание на 27 юни в Конферентната зала на Общината. На дневен ред са 41 точки, включително значими решения като възлагане на представителство на кмета във ВиК асоциацията и избор на ВРИД кмет на с. Коиловци.

Сред основните въпроси за решаване е първата точка, свързана с представляването на Община Плевен от кмета в заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. Предстои приемане на „принципно решение за предварително съгласие за поемане на финансови задължения от ВиК – Плевен,“ като част от кандидатстването за проект по Програма „Околна среда“ 2021 – 2027 г.

Важен акцент от дневния ред е и изборът на ВРИД кмет на Коиловци след предсрочното прекратяване на пълномощията на Мирослав Илиев. Съгласно законодателството, „Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.“

Третата точка, която ще бъде анализирана, е свързана с проекта за основен ремонт на спортните площадки в ОУ „Христо Ботев“, с. Пелишат, подобрявайки тем самим физическите условия и спортната инфраструктура за учениците.

Общинските съветници ще разгледат и отчетите на публичните предприятия, като петата точка предвижда „приемане на годишни отчети и баланси за 2023 г.,“ и се включва определяне размерите на дивидента за Общината.

Ще се вземе решение и по предложението за продажба на недвижим имот в жк „Дружба“ на общината, като предложението е сградата да бъде закупена за 50 000 лв.

Други аспекти на дневния ред са учредяване на права на ползване за Народно читалище „Искра 1912“ и инициативи за отдаване на имоти под наем.

Подробности по всички предложения, са достъпни за обществеността на официалната интернет страница на Общински съвет – Плевен, където могат да бъдат прегледани в раздела „Заседания“. Заседанието ще бъде предавано на живо, осигурявайки прозрачност и публичен достъп.