„Обявен е график за миене на улиците в Плевен на 21 юни“

Последни новини


Плевен Скоро Ще Се Отърси от Праха: Обявен е График за Миене на Улици

Плевен, 20 юни 2024 г. – Гражданите на Плевен ще могат да очакват по-чисти улици на 21 юни, когато ще се проведе планираното миене на градските улици от страна на компанията „АСА КЛИЙНИНГ“. Съгласно договора за обществена поръчка, който тя има с общината, фирмата отговаря за поддръжката на уличната чистота, включително метене, миене на улици, тротоари, площадни пространства и други.

Според обявената информация, миенето ще обхване множество ключови трафик локации, сред които улиците „Радецки“, „Руй“, „Беласица“, „Шар планина“, „Мусала“ и много други. Ще бъде изчистен участъкът на ул. „Цар Борис III“ от хотел „Ростов“ до Дома на книгата, както и участъци от ул. „Ив. Вазов“ и ул. „Димитър Константинов“.

Във връзка с планираните дейности, от Община Плевен настоятелно призовават собствениците на автомобили да не паркират по изброените улици, за да бъде възможно ефективното им почистване. Временното премахване на автомобилите ще даде възможност за безпрепятственото изпълнение на дейностите по почистване.

Навременната информация е отправена към жителите, с цел да се избегне евентуалния дискомфорт от мерките по поддържането на градската чистота. Плевенчани се надяват, че тези действия ще допринесат за подобряване на обществената среда и ще осигурят по-приятна градска среда за всички.