Осмото издание на Есенен джаз фест Плевен стартира на 12 септември 2024.

Последни новини


Осмото издание на Есенния джаз фест „Плевен“ 2024 започва на 12 септември и ще се проведе до 14 септември в парка на Регионалния исторически музей в Плевен. Организираният от Община Плевен фестивал предлага музика на световно ниво и обещава незабравими музикални изживявания. Входът за всички концерти е свободен.

Началото на музикалния форум ще бъде дадено на 12 септември (четвъртък), когато на сцената ще излезе Симфониета „София“ със своя концерт „Everybody need’s a little more jazz“. В концерта ще участват Джаз формация „София“, Венци Благоев и Ана Топалова. Събитието започва в 20:30 ч. и ще включва симфонични аранжименти и джаз импровизации.

На 13 септември (петък) от 20:00 ч. акапелната група Spectrum Vocal Band ще зарадва публиката със своите изпълнения в жанровете поп, фънк, джаз и етно с бийтбокс в петгласна хармония. Групата се състои от Ивелина Цонева, Весела Морова, Даниел Николов, Янко Янков и Константин Бейков. Един час по-късно, в 21:00 ч., сцената ще бъде заета от формация „Жарава“, ръководена от д-р Владимир Величков (кавал). Сред изпълнителите ще бъдат и Явор Бобев (гайда), Йордан Василев (ударни), Венци Петков (клавишни), както и вокалистките Мария Петкова, Стефани Желязкова и Моника Димирева. Формация „Жарава“ е известна с оригиналната си музика, комбинираща джаз, фюжън, уърлд и фолклорни елементи, и с атрактивното си сценично присъствие.

На 14 септември (събота) в 20:00 ч. джаз квинтетът Acoustic Fusion Project Sinergy ще предложи на публиката изпълнения на Венци Благоев (тромпет), Цветан Недялков (китара), Иван Звездомиров (баскитара), Цветан Георгиев (барабани) и Минко Ламбев (пиано), който е автор на композициите и аранжиментите. В 21:00 ч. комбо съставът NG little band на Big band Plovdiv ще представи популярни инструментални и вокални джаз стандарти, поп, фънк, суинг и аранжименти на български парчета, като вокалните изпълнения ще бъдат изпълнявани от Милена Костова.

Фестивалът ще бъде съпътстван от различни мероприятия, включително детска зона, арт работилници всеки фестивален ден от 17:00 до 20:00 ч. без предварително записване, изложби и приятни изненади за посетителите.