Осмото издание на Есен джаз фест започва днес в Плевен 2024

Последни новини


### Осмото издание на Есен джаз фест “Плевен” 2024 започва днес

От днес до 14 септември в Плевен се провежда осмото издание на организирания от Община Плевен традиционен Есенен джаз фестивал. Началото на международния музикален форум ще бъде поставено тази вечер с първи от поредицата концерти. Концертите ще се проведат в парка на Регионалния исторически музей, като входът е свободен.

Есен джаз фест “Плевен” 2024 започва с концерта „Everybody need’s a little more jazz“ на Симфониета “София”, Джаз формация “София”, Венцислав Благоев – тромпет, и Ана Топалова – вокал. Диригент и аранжимент – Минко Ламбов. В програмата публиката ще има възможност да чуе едни от най-големите шедьоври на Чик Кърия, Телониъс Монк, Пол Дезмънд, Стинг, Коул Портър, Дейв Брубек и др. Началото на музикалната вечер е в 20:30 ч.

И трите фестивални вечери жителите и гостите на Плевен ще имат възможност да видят и чуят на живо пет уникални формации, които заедно ще представят една завладяваща и емоционална карта на джаза.

Есенният джаз фест ще бъде съпътстван и от детска зона, арт работилници – всеки фестивален ден от 17:00 до 20:00 ч. без предварително записване, изложби и приятни изненади за посетителите.