Отделението по очни болести е запечатано, тъй като персоналът му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск [ЛТ]

Ловеч

БНР Пламен Христов
Медиците от болницата в Ловеч получиха забавените им три заплати. Междувременно, заради липсата на персонал беше затворено още едно отделение в лечебното заведение, с което нефункциониращите вече са пет. Отделението по очни болести е запечатано, тъй като персоналът му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск.
Зам.-директорът на болницата д-р Румяна Нановска посочи, че няма да бъдат сключени договори със Здравната каса за отделенията по кардиология, урология, съдова хирургия и пневмология, които също са затворени – „защото няма персонал и апаратура“.
И днес ловешките медици блокираха за 30 минути движението по една от основните улици в града:
„Ние искаме яснота, искаме лекарства, консумативи. Това, че ще преведат и трите заплати, нищо не значи“.
Същевременно Министерството на здравеопазването съобщи, че са преведени забавените заплати на персонала в ловешката болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и във врачанската – „Христо Ботев“.
Служителите в областната болница в Ловеч получават заплатите си за февруари, март и април, а колегите им във Враца – за март и април тази година.
Съгласно правителственото решение от 23 май средствата за заплатите – общо 2,223 милиона лева, са безлихвена възмездна финансова помощ за разходи за персонал.
 
Забележка: Заглавие на „Ловеч днес“
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu