„Откриване на спортна изложба със звезди в Регионалния музей на Плевен“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Регионален исторически музей в Плевен стана домакин на уникалното събитие „Личности и събития в българския спорт“, организирано под егидата на организацията „Докосни дъгата“. Чествайки местния празник, градът посрещна изложбата с богата колекция от 316 предмета, принадлежащи на български олимпийски, световни и европейски шампиони. Това събитие маркира второто публично представяне на тези ценности след тяхната премиера в Пазарджик, също представила предмети на спортна слава.

На церемонията по откриването бяха забелязани изтъкнати личности от света на баскетбола, включително Дарин и Асен Великови, Тодор Тодоров, както и други известни спортни герои.

„Тези предмети зареждат с емоции и разказват истории за труд, постоянство и борбения дух на спортистите“, сподели Денислава Ангелова, председател на управителния съвет на „Докосни дъгата“, при откриването на експозицията. Тя подчерта, че елементите на изложбата са дарени от известни спортни фигури.

Експозицията отразява истории на успех и амбиция, представени чрез личните предмети на атлетите, обясни допълнително д-р Ангелова. Тя изрази благодарност към семейство Великови за тяхното изключително влияние върху плевенския волейбол.

Експозицията включва богата палитра от спортисти, сред които Григор Димитров, Димитър Бербатов, Христо Стоичков и множество други, представляващи различни спортни дисциплини. Ценителите на футбола ще имат уникалната възможност да видят екипировки и отличия от българските участници на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Отделно, феновете могат да се любуват на личен предмет на баскетболната легенда Майкъл Джордан, както и на щафетна палка, подписана от Карл Люис.

Изложбата остава достъпна за посетители в следващите шест месеца, като д-р Ангелова изрази надеждата тя да намери заветно място в музея в Плевен за постоянно.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com