Откриват официално възстановената шахматна площадка в Кайлъка [ПД]

Акценти

Възстановената шахматна площадка, намираща се до тенис кортовете в Кайлъка, ще бъде открита официално с весел празник на 24 юни, неделя, от 10 часа. Организаторите са предвидили шахматен двубой между изявени любители на този спорт, както и много изненади. Събитието не може да мине без пикник, музика, студени напитки и вкусна храна. Най-малките участници в празника ще боядисат  къщичката, в която ще нощуват под ключ огромните шахматни фигури.

Както Plevendnes.com писа, ентусиасти възкресиха шахматната площадка в парк „Кайлъка“ в Плевен след над 40 години забрава. Автор на инициативата е Димчо Бондоков, който обедини около себе си много млади хора, инвестирали енергия в делото от месец април тази година до настоящия момент.

Пластове пръст и трева почисти групата, за да открие търсеното. Намерена е и любопитна находка – монета от 1974 година, затрупана от времето. Вероятно е изпаднала от последните любители на шаха, играли партия тук.
Екип на Маратона на приятелството „Плевен 2018“ дари огромни шахматни фигури на ентусиастите. Те бяха връчени лично от Станислав Георгиев, организатор на Маратона и плевенчанин, който от години живее в Румъния. Дарението е част от благотворителната линия, която следват организаторите на спортното събитие, а именно всяка година да подпомагат инициативи в Плевен с част от средствата, набрани чрез такси за участие.

Придобивката за плевенчани ще се превърне не само в атракция, но и ще мотивира много любители на шахмата да играят тук, както и състезатели – деца и възрастни, убедени са ентусиастите, за които възстановяването на шахматната площадка е поредна успешна акция в парк „Кайлъка“ в Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com