Откриха Летен театър в Медицинския университет Плевен

Общество


В Медицинския университет в Плевен тази вечер бяха открити новоизграденият Летен театър и благоустроеният двор на Ректората. Ректорът проф. д-р Добромир Димитров приветства академичната общност, студентите, служителите, гостите и гражданите на Плевен, които бяха присъствали, за да споделят тържеството на висшето учебно заведение. Той акцентира на това, че обновяването на двора на Ректората е развиваща се мечта, осъществена в годината, в която университетът чества своята 50-годишнина. „Всичко, което предприемаме, е заради нашите преподаватели и младите хора – нашите студенти, и за развитието на нашата Алма Матер,“ добави проф. Димитров.

Сред почетните гости се намираха заместник-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски и депутати. Първите, които се качиха на сцената на новия Летен театър, бяха младите таланти Сияна Христова, Тина Бързашка и Никол Батолска от Музикален център „Дори Диос“ с преподавателя си Доротея Люцканова.

Празничната програма продължи с концерт на известния български певец Веселин Маринов, който изпълни няколко от най-обичаните и популярни български песни.

Строителството започна преди година и през последните месеци бе осъществено благоустрояването на двора около Ректората. Това включва изграждането на нова ограда, водна каскада, помпено помещение и поливна система, а също така и Летен театър с капацитет от 320 места за сядане, както и ново озеленяване, алеи и пейки. Основната цел беше университетът да приветства своя 50-годишен юбилей с обновен и модерен вид.

Информацията за тази статия е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева, от БТА.