Откриха паметник на Емил Димитров в родния му Плевен [ПД]

Акценти

Паметник на Емил Димитров беше открит в родния му Плевен днес. Честта да дръпнат покривалото имаха кметът Георг Спартански и авторите на скулптурата Константин Симеонов – Костика, и Убавка Тончев.

Стотици граждани и гости на града присъстваха на събитието, което отдаде дължимото уважение на световноизвестния български поп певец. Естетически издържаният паметник, който изобразява Емил Димитров с микрофон в ръка, развълнува многобройната публика, както и неговите автори, които просълзени приемаха поздравления за труда си и цветя.

Особено щастлив от случилото се беше актьорът Христо Домусчиев, който е приятел от детските години с бъдещата звезда на България. „Ние сме от една махала с него. Горд съм, че сме учили в едно училище – в т.нар. образцова прогимназия. Той свиреше на акордеон, аз рецитирах стихотворения, играехме театър, правехме забави, както беше навремето. Това са спомени незабравими. Той можеше да свири безкрайно. Заедно сме другарували и във ВИТИЗ известно време. Емил Димитров е плевналията, който заслужава такива почести от родния си град. Усещането е върховно! Ако ни вижда от горе, той ще бъде щастлив и доволен от този знак на почит, който Плевен му отдава“, сподели известният плевенски актьор.
Средствата за изработването на паметника бяха набрани с поредица дарителски инициативи на организации и граждани.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com