Отличен Калоян Иванов за купа „Шуменска крепост“ [ИП]

Последни новини

Златен медал спечели Калоян Иванов от състезанието по ориентиране за купа „Шуменска крепост“. В района на Природен парк Шуменско плато, представителя на плевенския СКО Север бе най-бърз при момчетата до 14 години в конкуренция с още 11 участници. В старта на средна дистанция той премина 1.8 км с 20 метра изкачване и 9 контролни точки за 14:54 минути. Най-сериозния му съперник Тервел Драгоев от Диана /Ямбол/ финишира на 127 секунди след него.
В същата възрастова група, но за момичета, Вилиана Гургурова изостана с малко повече от две минути от спечелилата бронзов медал Емили Александрова от Вариант 5 /Търговище/. От 14-те съпернички най-бърза по трасето /същото като за момчета/ бе съотборничката на Александрова – Рената Ненкова. Сребърният медал тук е за Десислава Бахчеванова от Компас крос /Русе/.
Цветелин Велков измина 3.3 км с 90 метра изкачване и 13 контроли за 39:59 минути и се класира на пето място при момчетата до 16 години. С 10 минути по-бърз бе победителя Александър Иванов от Бегун /Варна/.
Четвъртият представител на плевенския клуб – Тони Иванов завърши осми в старта на 4.3 км със 120 метра изкачване и 20 контролни точки при 18-годишните. Златният медал заслужи Веселин Щерев от Бегун /Варна/.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com