Отстраняване на тополи в Плевен продължава, изменения в трафика.

Общество


Отстраняването на тополите по улица „Дойран“ в Плевен ще продължи и през следващата седмица. Това съобщават от общинската управа. По тази причина се удължава временното ограничение на движението по част от улицата, като в следващата седмица ограничението ще бъде от кръговото кръстовище пред Кооперативния пазар в посока ул. „Бяло море“ от страна на четните номера. Екипите ще работят от 08:00 до 14:00 часа през дните от 5 до 9 август.

Промените в маршрутите на градския транспорт също остават в сила. Тролейбусите по линия № 19 по посока Индустриална зона ще се движат по следния маршрут: Втора клинична база – ШЗО – Панорама „Плевенска епопея“ – Македонска чешма – магазин „Лайф“, след това ще завиват по ул. „Самуил“ до Софийското колело и оттам ще се включват отново в обичайния си маршрут. Обратният път на линия № 19 няма промяна. Тролейбусите с № 20 ще се движат от Моста при началото на парк „Кайлъка“ по линията на тролеите № 7 и № 33 до спирка „Пазара“, където отново ще се включат в своя обичаен маршрут към Индустриална зона, а обратният път също няма изменение.

Повод за мерките е сигурността, тъй като при последната буря, която преживя Плевен, тъкмо на улица „Дойран“ е паднал топол и е причинил материални щети. От общината уверяват, че въпреки премахването на старите дървета, на тяхно място ще бъдат засадени нови подходящи за градската среда дръвчета, които няма да създават проблеми по отношение на движението по улиците.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.