„ОУ ‘Д-р Петър Берон’ триумфира на детския футболен турнир за Празника на Плевен“

Последни новини


Плевен връчи награди на най-добрите малки футболисти

В рамките на традиционния Празник на Плевен, деца до 4 клас състезаваха своите умения на футболно игрище „Балона”, градейки напетост и емоция сред нарастващото поколение футболисти.

Събитието, организирано в събота, обедини ентусиазираните млади спортисти в две състезателни групи. В група „А“ се изправиха отборите на СУ „Иван Вазов“, НУ „Отец Паисий“ и ОУ „Д-р Петър Берон“, докато в група „Б“ се състезаваха НУ „Единство“, ОУ „Валери Петров“ и СУ „Пейо Яворов“.

Резултатите от груповата фаза показаха ясни победи и ожесточени битки за престиж. В група „А“ победителите СУ „Иван Вазов“ успяха да се наложат срещу НУ „Отец Паисий“ с 4:0, но след това загубиха от ОУ „Д-р Петър Берон“ с 0:3. В група „Б“ ОУ „Валери Петров“ стартираха с трудна победа срещу НУ „Единство“ с 1:0 и след това разгромиха СУ „Пейо Яворов“ с 6:1, които от своя страна понесоха тежко поражение от НУ „Единство“ с 0:8.

В борбата за третото място СУ „Иван Вазов“ отстъпиха на НУ „Единство“ с резултат 0:3, докато за петото място НУ „Отец Паисий“ надиграха СУ „Пейо Яворов“ с 2:1.

Финалната среща беше между ОУ „Валери Петров“ и ОУ „Д-р Петър Берон”. При равенство 1:1, късметът и уменията на младите футболисти бяха изпитани на дузпи, където ОУ „Д-р Петър Берон” успяха да вземат превес и да извоюват победата.

В почивката на игрите, впечатляващо състезание за умения отличи най-перспективните футболни таланти. Наградата за най-добър вратар бе завоювана от Николай Болярски от ОУ „Д-р Петър Берон“, вълнуващата титла за най-добър голмайстор отиде при Алекс Петков от ОУ „Валери Петров“. Отличието за най-добър играч бе присъдено на Николай Манов от ОУ „Петър Берон“, докато за най-добър защитник се удостои Георги Тонов от СУ „Иван Вазов”.

Събитието не просто разкри новите звезди на плевенския футбол, но и обедини общността в празник на спорта и детството, носещ радост и вълнение сред участници и зрители.