Официално предадоха предварителния вариант на Общия устройствен план на Ловеч [ЛН]

Ловеч

Официално предаване на предварителния вариант на Общия устройствен план (ОУП) на Ловеч се състоя на 1 август 2018 г. при кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Вариантът бе представен от арх. Иван Димчев, ръководител на проектанския екип, в присъствието на арх. Минчо Петков (главен архитект на общината)  и арх. Даниела Златанова (директор на Дирекция „Устройство на територията“).

Вече 95 % от необходимата информация е събрана, съобщи арх. Димчев. Сегашният вариант предстои да се публикува на сайта на общината. Ще се отправят покани до заинтересованите страни, за да се запознаят с документа и да изразят становище. Паралелно ще се извършва екологичната оценка – доклад за ОВОС.

В края на август или началото на септември т.г. предстоят двудневни срещи на арх. Иван Димчев с всички кметове на населените места в общината, като целта е да се чуе и тяхното мнение.  Необходим е и доклад от Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ).

Процедурата предвижда и обществено обсъждане на ОУП. Окончателният проект се внася в Министерството на регионалното развитие и се приема от  Общински съвет – Ловеч.

Припомняме, че ОУП е стратегически документ за всяка община, който отразява пространственото развитие на територията. В него се оглеждат съвременните тенденции  и изисквания за регионално и пространствено развитие. Съобразен е с водещите документи на Европейския съюз. ОУП е с времеви хоризонт от 20 -25 години напред.

Община Ловеч, пресцентър

01.08.2018 г.

 

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg