Парламентаристите изразиха съгласие и подкрепа за ключови инициативи в полза на град Плевen, одобрявайки дейностите на местния самоуправлен орган.

Общини Общински съвет Плевен


Народни представители от 15 Многомандатен избирателен район – Плевен изразиха своята подкрепа за важни проекти в Плевен и областта, както и удовлетворение от управлението на Общината по време на този мандат. Дискусията бе организирана от председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и видя участието на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов, неговите заместници и областния управител на Област Плевен Николай Абрашев. Срещата бе присъствана от шест народни избраници, докато двама бяха отсъстващи поради други ангажименти.

Доц. д-р Малкодански благодари на народните представители за тяхната подкрепа и подчерта значението на общите усилия за решаването на важни местни въпроси. Кметът д-р Христов също изказа благодарност и наблегна на потенциала за развитие на Плевен.

По време на срещата бяха представени няколко проекти, включително основен ремонт на улици, изграждане на улица и реконструкция на кръстовище, като също така бяха споменати стартиралите дейности и полученото финансиране, възлизащо на над 13,7 млн. лева. Беше подчертано доброто сътрудничество между държавна и местна власт, което засилва процеса на реализация на проектите.

Споменати бяха и допълнителни проекти, като изграждането на обходен път на Плевен, приют за бездомни кучета и поддръжката на парк „Кайлъка“, които също нуждаят от бързи и ефективни решения. За приют за кучетата бе съобщено, че вече има извършване на почистващи дейности, а за парка, че се иска държавна подкрепа за частично финансиране на управлението и поддръжката му.

Срещата приключи с отворен разговор, по време на който участниците споделиха своите мнения по различни теми. Беше предложено следващата подобна дискусия да се състои в края на месец август.