Партиите в Плевен се споразумяха за съставите на СИК секциите

Общество


На консултации, проведени в заседателната зала на Община Плевен, партиите и коалициите постигнаха съгласие относно съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Събитието беше ръководено от кмета на Плевен, д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили, включително коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, ДПС, коалиция „БСП за България“ и партия „Има такъв народ“.

Направени бяха няколко корекции, които не променят цялостното разпределение на квотите между партиите. Секретарят на Община Плевен, Соня Ганева, изрази благодарността си към представителите на партиите за тяхната коректност по време на преговорите.

Общо 161 СИК ще бъдат съставени на територията на общината. Освен това, предстои сформирането на комисии в местата за изтърпяване на наказания, в болнични заведения и евентуално подвижни секции. Подготовката за изборите до момента протича без проблеми и без регистрирани сигнали за нарушения, добави Ганева.

Консенсус беше постигнат и за състава на секционната избирателна комисия в село Коиловци, където на 20 октомври ще се проведат частични местни избори за кмет.

Източник: БТА. /РН/

Вашият коментар