Петима безработни подобряват парк „Кайлъка“ с регионална програма.

Общество


В рамките на Регионалната програма за заетост за 2024 г., петима безработни са назначени и започнаха почистването на парк „Кайлъка“ в участъка, управляван от Областна администрация – Плевен. Новоприетите работници ще се грижат за зелените площи, като извършват косене и почистване. От утре в поддържащите дейности ще се включат и деветима затворници, със съдействието на началника на плевенската затворна институция, сподели областният управител Николай Абрашев пред БТА. Организация „Аз съм Кайлъка“ ще предостави необходимата техника и ще помогне в грижите за определени части на парка, както прави вече традиционно.

Според съобщението на областния управител, предстои ремонт и на мост, намиращ се близо до Мечата поляна, който в момента е в лошо състояние. Петимата безработни, които започнаха работа днес, ще бъдат заети за период от три месеца.

В Плевен за тази година са назначени общо 186 души по Регионалната програма за заетост. От тях 146 ще бъдат ангажирани на пълен работен ден, докато останалите 40 – на четиричасов работен ден. Програмата разполага с бюджет от 578 051 лева. Най-голям брой безработни са отпуснати за Община Плевен – 39 души, следвани от Никопол – 33, и Червен бряг – 22. Програмата набляга на заетостта на предимно безработни младежи до 29 години, хора над 55-годишна възраст, с ниско или основно образование, включително от ромски произход, незаети с трайни увреждания, дългосрочно безработни и такива без професионална квалификация.

Информацията за статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.