Пет медала спечелиха плевенските триатлонисти от първото за сезона състезание „Карловска пролет“ [ПД]

Плевен днес

Пет медала спечелиха плевенските триатлонисти от първото за летния сезон състезание по дуатлон „Карловска пролет”, което се проведе в края на април. С него беше открит сезонът на летния триатлон. В надпреварата, която се провежда за 4-та поредна година, участват 120 състезатели от 7 клуба в страната. Сред тях са и 10 представители на плевенския клуб „Борислав Доков”, водени от треньора си Иво Илиев.
Той грабна златото при мъжете за пореден път, а Кристиян Великов е със сребро, информират от плевенския клуб. Сребърен медал при момчетатна до 9 години спечели Валентин Илиев, а с бронз при 13-годишните е Преслав Петков, който участва за първи път в състезание, но клубът залага големи надежди на представянията му през тази година. С бронзов медал при 14-16-годишните е и Владимир Валентинов.

При 8-годишните дебютантът Ивайло Кацарски успя да се класира четвърти, а съотборничката му и също дебютантка – Марина Кръстева, финишира четвърта при 10-годишните.

Следващото голямо състезание за плевенските триатлонисти е на 26 май в Камчия. Тогава ще се проведе състезание по акватлон и „трипъл микс” (три старта през 45 минути по триатлон, като първият старт е класически, а след това дисциплините се размесват, а надпреварата е по супер спринт).
На 10 юни в Плевен пък ще се проведе Държавното първенство по дуатлон за всички възрастови групи.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com