Пет нови директори в детски градини започнаха работа в Плевен.

Последни новини


Обновен Състав на Ръководството в Плевенските Детски Градини

Пет новоназначени директори на детски градини заеха своите позиции на официални церемонии на встъпване в длъжност в различни образователни заведения в община Плевен. На поредния редовен конкурс, организиран от общинската администрация, бяха избрани Ралица Денева за ДГ „Щастливо детство“, Мариела Хитрова за ДГ „Юнско въстание“, Анна Калеева за ДГ „Ралица“, Анелия Григорова за ДГ „Теменуга“ и Мариела Илиева за ДГ „Щастливо детство“ в село Мечка.

Изборът на новите ръководители беше резултат от строг подборен процес, който включваше писмен изпит и събеседване с разработване на казуси, както и представяне на концепция за стратегическото управление на детските заведения за следващите три години. Те бяха класирани на първо място от всички претенденти и показаха високи квалификации, отговарящи на утвърдените критерии за заемане на длъжността.

Според стандартите, поставени от Община Плевен, кандидатите за директорски позиции трябва да притежават магистърска степен, съответстваща на професионалното направление, и да имат поне пет години учителски стаж. Новите директори са доказали не само своите академични компетенции, но и професионален опит, което ги прави подходящи за воденето на образователния процес и управлението на детските заведения.

Прекратяването на трудовите договори с предишните директори беше направено на основата на настъпило пенсиониране, което отвори пространство за новото поколение управленци. Събитието подчерта необходимостта от подновяване и модернизация на кадровия състав в сферата на предучилищното образование и беше посрещнато с оптимизъм от обществеността.