Писателят Христо Нанев представя в Плевен своя книга за тайния съветник на цар Борис III [ПД]

Култура

Писателят Христо Нанев ще представи книгата си „Пророкът на короната – Любомир Лулчев“ в Плевен. Литературната среща е на 8 юни от 17 часа в ГХ Дарение „Колекция Светлин Русев“. Авторът споделя интересни факти от живота на тайния съветник на цар Борис III. Лулчев е бивш офицер, ясновидец, астролог, ученик на Петър Дънов. Екзекутиран е заедно с регентите на 1 февруари 1945 г. от Народния съд.
Христо Нанев е роден на 10 май 1956 г. в Пловдив. Завършил Българска филология и театрална режисура, следдипломна специализация в СУ “Климент Охридски” – София. Завършва българска филология в ПУ „П. Хилендарски”, след което работи като учител, зам.-директор и директор в училище. По-късно се отдава на писателска дейност. Написал е 14 книги с художествена и езотерична тематика. Биограф е на Слава Севрюкова и на дядо Влайчо, както и автор на 2 документални филма за тях.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com