Пламен Гетов стана спортен директор на ФК Спартак Варна.

Плевен днес


Пламен Гетов, известен бивш национал и бивш футболист, е бил назначен за спортен директор на футболния клуб Спартак Варна. Гетов, който е възпитаник на клуба и е направил първите си стъпки в професионалния футбол със „соколите“ в периода от 1977 до 1980 година, се връща в Спартак Варна, където е отбелязал 37 мача като играч и се е превърнал в легенда на клуба.

През своята професионална кариера, Гетов е играл за водещи български отбори като Спартак Плевен, ЦСКА и Левски, както и в чужбина за отбора Портимоненсе в Португалия. Той е известен със своята способност да отбелязва голове и е бил голмайстор на българската „А“ група в два сезона, като е вкарал по 26 гола през сезоните 1984/85 и 1992/93. Също така Гетов има успехи с Левски и е участвал в значими моменти на българския футбол, включително Световно първенство в Мексико през 1986 година.

С огромния си принос към футбола, състоящ се от 286 мача и 165 гола в „А“ група, Гетов се смята за символ на успеха и предаността. Неговата позиция на спортен директор в Спартак Варна се очаква да донесе значителен принос към развитието на клуба, благодарение на неговия богат международен опит и визия за футбола.

Информацията за назначението на Гетов е била съобщена на официалната фейсбук страница на футболния клуб.

Източник на информацията: PlevenZaPleven