Планирани улични и тротоарни ремонти в Плевен за 11-14 юни

Последни новини


Плевен започва обновяване на уличната инфраструктура и ремонти на тротоари

Плевен, 12 юни 2024 г. – Град Плевен влиза в интензивен период на подобрения в градската инфраструктура, като основен акцент е поставен на ремонтите на някои улици и тротоари в рамките на седмицата от 10 до 14 юни.

В рамките на тази програма, според съобщение от местните власти, ще бъде извършено изкърпване на асфалтовата настилка по ул. „Гладстон“ в участъка между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Същото улично подобрение ще се случи и на улиците „Веслец“, „Железничар“ и „Осогово“.

Ремонтни работи се очакват и на тротоарните платна в различни части на града. Местните власти обявиха, че в процеса на подновяване ще влязат тротоарите по ул. „Ген. Тотлебен“ и пред Начално училище „Отец Паисий“.

В допълнение, компанията-изпълнител „Инжстрой“ ЕООД е включила в своята седмична програма също полагане на настилка с фрезован материал на ул. „Мрамор“ № 2-4 и изграждане на джоб за контейнери на ул. „Неофит Рилски“ №32.

Плевенци се надяват, че ремонтните дейности ще приключат във времевия период, заявен от общината, и че подобренията ще направят града по-приятен за живеене и преминаване. Общинската администрация апелира към жителите за търпение и съдействие по време на ремонтите.