Плевенска кампания обучава ученици за безопасно каране на електрически тротинетки

Общество


В училищата в Плевен ще стартира информационна кампания, насочена към безопасното управление на електрически тротинетки. Инициативата има за цел да запознае учениците с правилата за движение и управлението на тези превозни средства, посочени в местната наредба за обществения ред в община Плевен, сподели началникът на отдел „Инспекторат“ в Община Плевен, Николай Георгиев, пред БТА.

Целта на кампанията е чрез класните ръководители да се достигне до децата и да им се обясни къде и как могат да управляват електрически тротинетки, както и да се повиши тяхната осведоменост за потенциалните опасности както за тях самите, така и за пешеходците, отбеляза Георгиев.

Също така, ще бъдат разпространени специални флаери, съдържащи нормативните изисквания към водачите на електрически тротинетки, както и информация за разрешените места за управление и съответните ограничения в града. Тези материали ще бъдат предоставени в училищата и ще достигнат до младежите на възраст между 12 и 17 години. Ако училищните директори проявят интерес, възможно е да бъдат проведени и срещи с учениците.

Миналата седмица отдел „Инспекторат“ в Плевен е издал два акта и два фиша на нарушители на правилата за движение на електрически тротинетки. Заслужава да се припомни, че в края на август 16-годишно момче загина в плевенския квартал „Дружба“ след инцидент с електрическа тротинетка.

Източник на информацията: БТА.