„Плевенска община обявява график за миене на улици на 9 юли“

Последни новини


ПЛЕВЕН (Плевен прес) – Във вторник, 9 юли, екипите по поддържането на уличната инфраструктура в град Плевен ще продължат с миенето на улици в Девети квартал и района на Плевен – запад.

Според съобщение от Община Плевен, засегнатите участъци, на които ще бъде насочена дейността на санитарните служби, включват следните улици: „Босилеград“, „Марин Дринов“, „Тулча“, „Стефан Караджа“, „Гълъбец“, „Ген. Гурко“, участъкът от ул. „Хаджи Димитър“, както и улиците „Синчец“, „Лъчезарна“, „Ан. Димитрова“, „Железничар“ и „Мрамор“.

От местната администрация апелират към гражданите: „Моля, освободете улиците от паркираните си автомобили, за да можем да проведем ефикасно и качествено почистване и измиване на пътната настилка“. С тези действия Община Плевен цели подобряване на санитарното състояние на града и предоставяне на по-приятна градска среда за жителите и гостите на града.

Графикът за миене на улиците е част от по-широките мерки за управление на градската чистота, като цели да осигури редовно подобряване на уличната инфраструктура и превенция срещу натрупване на прах и мръсотия, особено в летния период, когато такива проблеми най-често излизат на преден план.

Общината подчертава, че успехът на подобни инициативи зависи в голяма степен от активното участие и разбиране от страна на гражданите.