Плевенска филхармония организира галаконцерт с японски вокалисти.

Общество


Плевенска филхармония ще представи галаконцерт, на който ще бъдат изпълнени произведения от майсторския клас по класическо пеене на вокалните педагози Ноборо Аомори (Япония), сопран, и Венцеслав Анастасов, баритон. Участници в класа ще бъдат японските певци Масако Ичиджо, Михо Ошио, Сайоко Такахаши, Юкико Янагимото, Такуя Сузуки, Хироми Йокобори, Риоко Накамато, Хисако Цугане, както и флейтистката Уанг Юе. Корепетитори на майсторския клас ще бъдат Аяно Такемацу и Игнасио Апариси.

Диригент на концерта ще бъде маестро Светослав Борисов, работещ в Оперния театър в Магдебург, Германия. В програмата са включени арии от опери и инструментални творби от Бах, Моцарт, Верди, Доницети, Пучини, Дворжак и други известни композитори. Публиката в Плевен ще има удоволствието да се наслади на изключителни оперни шедьоври.

Концертът ще започне с увертюрата от „Сватбата на Фигаро“ от Моцарт и ще премине през известни арии от „Лучия ди Ламермур“ на Доницети, „Трубадур“ и „Набуко“ на Верди, както и „Мадам Бътерфлай“ и „Тоска“ от Пучини. Също така ще бъде представена и трета част от Концерта за флейта и оркестър в ре минор от Бах. Галаконцертът ще се проведе в зала „Катя Попова“ на 31 юли.

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.