Плевенска филхармония с концерт на Астор Пиацола вечерта.

Общество


Плевенската филхармония представя тази вечер концерта „Тангото на Астор Пиацола“ с участието на ансамбъл „5/4 Танго“ в състав: Людмил Ангелов – пиано, Стоян Караиванов – бандонеон, Маргарита Калчева – контрабас, Йован Богосавлевич – цигулка и Цветан Недялков – китара. За това информираха от културния институт до БТА.

Концертът ще се проведе в зала „Катя Попова“ в Плевен. В програмата ще бъдат включени произведения на аржентинския композитор Астор Пиацола.

Ансамбъл „5/4 Танго“ е основан по идея на пианиста Людмил Ангелов и е насочен към изпълнение на ключови творби на Пиацола. Инструменталният състав включва цигулка, контрабас, електрическа китара, пиано и бандонеон, което отразява състава на знаменития квинтет на Астор Пиацола, създаден от композитора през 1960 година.

БТА напомня, че утре вечер Плевенската филхармония ще представи проекта „В света на музиката“ с участието на маестро Веско Ешкенази, акордеонистката Вероника Тодорова и под диригентството на маестро Георги Милтиядов в рамките на последната вечер на фестивала Jam on the river в село Дебнево.

Информацията за статията е предоставена от кореспондентът на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.