Плевенският бизнесмен Антон Георгиев сбъдна мечтата на момче инвалид да полети [ИП]

Общество

14-годишният Илкер Сальовлу днес беше може би най-щастливото момче. Той сбъдна мечтата си да полети.
Илкер се ражда с тежката диагноза спинална мускулна атрофия и е прикован към инвалидната количка. Но едно участие в конкурса на Център за приобщаващо развитие на тема „На крилата на моята мечта” дава възможност момчето да сбъдне една от големите си мечти. То участва с есе в конкурса, в което по детски описва мечтите си. Споделеното искрено в есето му печели наградата в конкурса. А директорката на училището в разградското село Езерече, където Илкер е отличен ученик, трогната от разказа му, решава да помогне мечтата му да стане реалност.  Среща трудности, но не се отказва. Така стига до собственика на летище Бохот – бизнесмена и общински съветник Антон Георгиев, който отваря сърцето си за сбъдване на мечтата на момчето.

Днес Антон Георгиев, Илкер и неговата майка, направиха половинчасов полет над Плевен.
Илкер е много умно и интелигентно момче. Щастлив съм, че сбъднах една от големите му мечти – да полети, сподели Антон Георгиев след полета. Докато са в небето, Илкер е имал възможност сам да управлява самолета. Сега той има само една голяма мечта – да проходи.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com