Плевенски деца изживяха летни приключения с ориентиране и каяци

Последни новини


Плевенски деца преживяха двудневно приключение в рамките на приключенско-образователния лагер „Горещи летни приключения с ориентиране и каяци“, като част от тяхната ваканционна програма. Събитието, което зарадва над 20 млади участници на възраст от 8 до 11 години, е реализирано с подкрепата на Община Плевен и бе организирано от Туристическо дружество „Кайлъшка долина“, Спортен клуб по ориентиране „Север“ и Каяк клуб за воден туризъм.

Програмата стартира с изучаване на навигациионите умения, където децата научиха как се работи с карта и компас. Те бяха въведени в законностите на ориентирането за тяхното пътуване от парк „Кайлъка“ до хижа „Среброструй“. Първият ден включваше и преход в местността, състезания по ориентиране и заряд с природосъобразни игри в околността на местността „Стражата“.

„Вълнението беше голямо, а усмивките – нескриваеми. Децата успяха не само да се учат в игра, но и да научат ценни умения за сътрудничество и самостоятелност“, сподели един от инструкторите.

Вторият ден на приключението продължи сутрин с разгрявка, последвана от туристически преход към язовир „Кайлъка“. След теоретичното запознаване с историята на каяците, различните им типове и необходимата екипировка, децата се впуснаха и в практическо гребане с каяци по водите на язовира.

Това горещо летно приключение премина под мотото „учене чрез забавление“ и осигури на участниците истинско забавление, нови знания и спомени, които ще запомнят за дълго време. Община Плевен обяви, че ще продължи да поддържа и развива подобни инициативи, насочени към активната и полезна ваканция на младите хора.