Плевенски „Закрила на детето“ не е работил с пострадалите деца.

Общество


„Отдел ‘Закрила на детето’ в Плевен не е имал работа с децата, които бяха приети в болница, след като са похапнали бисквити с канабис. Дотук не са регистрирани жалби или проблеми, свързани с техния случай и семействата им“, обяви пред БТА директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ в Плевен – Светлана Георгиева.

„В момента, основната ни цел е стабилизация на здравословното състояние на децата. След като това се случи, ще предложим и психологическа подкрепа за тях и техните семейства“, добавя тя.

Децата постепенно се възстановяват, вече са стабилни и започват да се движат, но продължават да се чувстват сънливи, споделя за БТА ръководителят на Клиниката по токсикология към Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Д-р Георги Странски“ – доц. д-р Евгения Бързашка. Тя допълва, че в клиниката са настанени пет деца и 23-годишна жена, всички те са консумирали от предполагаемите канабис бисквити. Състоянието на жената също се подобрява, като тя е майка на едно от децата. Очаква се в следващите два дни всички те да бъдат изписани от болница.

Споменава си за още един случай на дете, което е приело кокаин, метадон и фентанил, което също е лекувано в клиниката. Въпреки че то има пристрастеност към наркотиците, неговото състояние вече е стабилизирано.

Информацията за случая е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.