Плевенски клуб почете 90-годишнината на своя най-стар спортист Георги Шабански.

Последни новини


Спортен клуб „Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към Народно читалище „Съгласие 1869“ в Плевен отпразнува 90-годишния юбилей на най-възрастния си спортист, Георги Шабански, през днешния ден. Празничното събитие привлече множество приятели и гости на рожденика, а кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, изпрати поздравителен адрес.

„За мен е чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и лично от свое име по повод 90-ия Ви рожден ден! Възползвам се от празничния повод, за да засвидетелствам своето уважение към Вашия жизнен и професионален път и спортни постижения! От сърце Ви желая преди всичко здраве и енергия в делата!“, гласи поздравлението от д-р Христов. Документът бе връчен на рожденика от началника на отдел „Спорт“ Ваня Първанова, придружен с пожелания за здраве и дълголетие. От името на местната управа бе подготвен и скромен подарък.

Допълнително от НЧ „Съгласие 1869“ изненадаха Шабански с торта, докато колегите му от спортния клуб го поздравиха със стихове и почерпка.

Георги Шабански е един от най-успешните спортисти на СК „Спартакисти“, с безброй награди. Учител по професия и посветен на спорта, той става член на клуба през 2007 г. Последният му отличия е от началото на септември 2024 г., когато спечели трето място на държавното първенство в дисциплината бягане във вода – 30 метра. „С бодър дух все още играе в композициите и се представя достойно“, сподели председателят на Спортния клуб Виолета Иванова в поздравлението си към рожденика.

„Благодаря на всички за уважението, за празника, за топлото отношение“, заяви развълнуван Георги Шабански и си пожела най-вече здраве, за да продължи да се радва на живота.