Плевенски образователи и ученици получиха отличия за принос в образованието на тържествена церемония за 24 май

Последни новини


По повод празника на буквите, светлината и културата, 24 май, в Плевен се проведе тържествена церемония в зала „Катя Попова“, на която бяха отличени някои от най-заслужилите личности в образователния процес на града. На събитието присъствали водещи образователни работници, ученици и деца от различни нива на образователната система.

В своята реч пред присъстващите, кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, загатна за значимостта на образователните кадри: „Не е възможно да бъдат отличени всички плевенски учители с принос през годината. Те са толкова много! И всеки от вас е значим в образователния и просветен живот на Плевен. На всички Вас благодаря за това, че колкото и да е трудно понякога, вие сте тези, които давате грамотност, разпалвате любовта към думите и към науката в децата ни, за да станат утре достойни, почтени и успешни хора.“

Отличията бяха връчени от кмета Христов и други важни лица като доц. д-р Иван Малкодански – председател на Общинския съвет, областния управител Николай Абрашев, заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова и началникът на отдел „Образование и младежки дейности“ Людмила Гоневска.

Сред наградените бяха директори на учебни заведения, учители от детски градини, начални и средни училища, както и ученици, станали лауреати на национални и международни конкурси. Те получиха признание за своя неуморен труд, постигнати успехи и допринасяне към възпитанието и образованието на младите хора в Плевен.

Тържествената атмосфера била обогатена от изпълнения на хор „Звъника“, под диригентството на Ваня Делийска, като музиката придала допълнителен блясък на значимото събитие. С тези награди Община Плевен почете и изрази своята благодарност към тези, които всекидневно влагат усилия за по-светло бъдеще чрез образование и учене.