Плевенски потребители получават храна след бурята и наводнението.

Общество


От четвъртък потребителите на Общинския социален патронаж в Плевен, които възлизат на 400 души, ще започнат да получават хляб, кисело мляко, плодове и консерви. Управителят на звеното Даниела Николаева разкри това днес.

На 8 май, вечерта, след силна буря, социалният патронаж в Плевен беше залят от водите. В момента помещенията все още са в процес на почистване и предстои да бъдат дезинфекцирани. Представители на фирмата, отговаряща за подръжката на електроуредите, се очаква да пристигнат днес следобед, за да инспектират апаратурата. В зависимост от извършените проверки, ще бъде взето решение за действията през следващата седмица, допълва Николаева.

За времето до четвъртък вече са направени поръчки за доставка на хляб, кисело мляко, плодове и консерви за потребителите, увери тя. Даниела Николаева отбеляза, че други социални услуги в града ще се погрижат за осигуряването на храна за потребителите на социалния патронаж докато той не възобнови работа. Тя подчерта ролята на личните и социалните асистенти, които помагат на хората да се снабдят с необходимите хранителни продукти.

В процеса на източването на водата и отстраняването на калта от помещенията помощ е оказана от доброволци, заяви още Николаева.

Информацията за тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.