„Плевенчани ще се наслаждават на три изложби и концерти от Общинския духов оркестър и хор ‘Звъника’ в Нощта на музеите и галериите – вход свободен“

Последни новини


Културният живот на Плевен ще оживее със зашеметяващо съчетание от музика и изобразително изкуство тази вечер, 11 май, когато трите изложби и концерт на Общинския духов оркестър ще отбележат Нощта на музеите и галериите. Събитието ще се състои в Художествена галерия „Илия Бешков“ и ще стартира в 18:30 часа с вход свободен.

„Плевенчани ще имат уникалната възможност да се докоснат до богатството на българските визуални изкуства“, сподели диригентът Пламен Марков, който ще ръководи духовия оркестър.

Любителите на живописа ще могат да се насладят на творбите на Йордан Кацамунски, талантлив художник и роден плевенчанин, дипломирал се в Академията за изящни изкуства в Белград и член на Съюза на българските художници. Експозицията включва още хартиени творби, графика и колажи от талантливия Недко Недков, директор на Художествената галерия в Добрич, инициатор на проекта „Експеримент студио ‘Хартия и графика заедно’“.

В проекта по съвременен текстил „Материалът“ под кураторството на проф. Анна Бояджиева се представят и над 25 други автори, демонстриращи разнообразни подходи и техники в текстилното изкуство.

Изложбите ще останат отворени за посещение до края на месеца и ще предложат на публиката едно уникално културно пътешествие.

Освен тези изложении, събитията в ХГ Колекция „Дарение Светлин Русев“ стартират в 17:00 часа с концерт на хор „Звъника“, дирижиран от Ваня Делийска. Посетителите ще могат да разглеждат цялата постоянна экспозиция на галерията до полунощ, сливайки визуално изкуство и музикално изпълнение в едно незабравимо преживяване.