Плевенчанка ще участва в Младежките олимпийски игри в Аржентина [ИП]

Последни новини

Яна Копчева ще представя България на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Третото издание на престижното световно спортно събитие ще се проведе от 6-и до 18-и октомври в столицата Буенос Айрес.
17-годишната лекоатлетка ще се състезава в дисциплината тласкане на гюле. Копчева е възпитаничка на плевенския АК Георги Дъков, а в момента е в Локомотив /Русе/. Тя е сред най-талантливите родни атлети – национална шампионка в тласкането на гюле и в мятането на диск за девойки под 20 години. Национална рекордьорка на гюле при девойките под 18 г. През юли тази година участва в европейското първенство за юноши и девойки под 18 г. в Дьор /Унгария/.
Яна е сред четиримата лекоатлети /другите са Александра Начева-троен скок, Валентин Андреев-хвърляне на чук и Веселин Живков-200 метра бягане/, които ще участват в Аржентина.
Общо 24 състезатели в 14 вида спорт /спортна акробатика, бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, джудо, спортно катерене, фехтовка, художествена гимнастика, спортна стрелба, плуване, лека атлетика, модерен петобой и тенис/ ще представят България в Младежките олимпийски игри.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com