Плевен актуализира състава на комисия за обществен ред, сигурност.

Общество


Общинският съвет в Плевен актуализира състава на Местната комисия за обществен ред и сигурност на своето днешно заседание. Комисията се състои от 15 членове, като се увеличи броят на общинските съветници в нея от три на пет. За председател е избран председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански. В хода на дебатите беше решено, че представителите на частните охранителни фирми няма да бъдат членове на комисията, а ще участват в заседанията като консултанти. В състава на комисията влизат също представители на общинската администрация, полицията, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Районна прокуратура и Регионалният инспекторат по образованието.

Комисията трябва да бъде свикана на първото си заседание в срок от един месец след приемане на решението за нейния нов състав.

Заседанието на Общинския съвет в Плевен днес е продължение на сесията, започнала на 30 май. Тогава поради осемчасово заседание съветниците успяха да приемат само шест от 53-те точки от дневния ред. Това наложи доц. д-р Иван Малкодански да определи друг ден за продължаване на сесията. В дневния ред на днешния ден е включено решаването за предоставяне на имоти на читалища, безвъзмездното прехвърляне на общински имот на Църковното настоятелство при храм „Свети Николай“ в село Ясен и други въпроси. Последните четири точки от дневния ред са питания към кмета.

Предоставената информация в статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.
/ВД/